Waarom kiezen voor de MULTICAL-energiemeters van Kamstrup?

De ultrasone energiemeters van Kamstrup zijn dé oplossing als u op zoek bent naar een duurzame en intelligente oplossing voor het meten van uw koeling en warmtecircuits.
Het belang van betrouwbare energiemeters valt niet te onderschatten. Niet alleen zijn ze de basis voor een correcte facturatie, maar met de verzamelde data bent u ook in staat uw systeem te optimaliseren naar efficiënter en zuinger energieverbruik.
Om dit te realiseren op een toekomstbestendige manier, kan u rekenen op de energiemeters van Kamstrup. Zij zijn flexibel, zowel wat betreft installatie, herconfiguratie als updates en hebben bewezen dat ze gedurende vele jaren betrouwbaar en nauwkeurig zijn.
De MULTICAL-energiemeters van Kamstrup bestaan in verschilldende versies met elk hun eigen voordelen. Als officiële distributeur van Kamstrup adviseert Ecompany u steeds over welke energiemeters het meest geschikt zijn voor uw toepassingen.

Leer ze hier alvast kennen!

MULTICAL 303 – Low-cost, robuust en nauwkeurig
De MULTICAL 303 is een ultrasone energiemeter die met zijn geringe afmetingen, lage kostprijs en lange levensduur speciaal ontwikkeld is voor de submetering markt.
De minimale afmetingen van de MULTICAL 303 staan het toe dat deze compacte all-round warmte- en koudemeter in elk huis of appartement kan worden geïnstalleerd. De meter kan worden gedraaid tijdens de installatie, zelfs in hele compacte systemen, zodat de optimale aflezing van het display door de gebruiker kan worden gegarandeerd.
Meer info

MULTICAL 403 – Compact en eenvoudig te installeren

De MULTICAL 403 is een compacte ultrasone energiemeter die het exacte energieverbruik opmeet met een zeer hoge nauwkeurigheid. De meter is onderhoudsvrij waardoor hij een zeer lange levensduur heeft. Dit zorgt voor een minimale jaarlijkse werkingskost. Dit grote broertje van de MULTICAL 303 is een ideale oplossing voor gebouwen zoals huizen, appartementen en sociale woningen.
Meer info

MULTICAL 603 – Universeel en flexibel, zowel voor, tijdens als na installatie
De MULTICAL 603 is een meter voor alle toepassingen. U kan warmte, koeling of een combinatie van beide meten. Standaard wordt hij gebruikt met het ULTRAFLOW ultrasone flowdeel maar ook een mechanisch of elektromagnetisch flowdeel is mogelijk. Het toepassingsgebied van deze meters ligt bij de sociale woningen, monitoring van openbare gebouwen en in industriële omgevingen.
Meer info

MULTICAL 803 – Hoogwaardige energierekenunit, geschikt voor elke industriële uitdaging

De MULTICAL 803 is een robuuste rekenunit en wordt door zijn IP65-bescherming en backlight-scherm zeer veel gebruikt in industriële toepassingen.
De MULTICAL 803 bezit over een back-upbatterij waardoor hij 1 jaar blijft doortellen bij het uitvallen van de voeding. Zo gaan er geen meetgegevens verloren wat een zeer groot voordeel is bij grotere installaties.
Meer info

Communicatiemogelijkheden

Voor elke rekenunit zijn verschillende communicatiemodules beschikbaar voor een optimale integratie in uw systeem. Daarenboven zijn de communicatiemodules van de MULTICAL 403, MULTICAL 603 en MULTICAL 803 plug-and-play waardoor een verandering van bussysteem zonder problemen kan gebeuren.
Hier vindt u een overzicht van de beschikbare modules per rekenunit:

 

 

 

 

 

Communicatiemogelijkheden

MC 303

MC 403

MC 603

MC 803

M-Bus

*

*

*

*

Wireless M-Bus

*

*

*

*

Modbus (RTU)

*

*

*

*

Modbus (TCP/IP)

*

*

*

*

BACnet

*

*

*

*

LonWorks

*

*

*

*

4-20 mA (actief)

*

*

*

*

Pulsuitgang

*

*

*

*

KNX

*

*

*

*

LoRaWAN

*

*

*

*

aantal modules tegelijk

1*

1*

2*

4*

* 2 extra pulsingangen beschikbaar