Tijdelijke meting zonder zorgen

Je wilt een tijdelijke debiet- of energiemeting uitvoeren zonder in te grijpen in je installatie. Hiervoor is de Optisonic 6300 uitermate geschikt. Dankzij onze variabele huurformule, kies je zelf de duur van de installatie.
Wanneer je kiest voor het huren van een clamp-on debiet- of energiemeter bij Ecompany, wordt de installatie uitgevoerd door onze ervaren service engineers. Zo ben je zeker van een correcte installatie.

Vraag je je af hoe dit in z’n werk gaat en waar jij, als klant, rekening mee moet houden? Geen zorgen. We nemen je mee door het proces zodat je weet wat je mag verwachten.

 

AFSPRAAK INPLANNEN

Onze service engineer plant samen met jou een afspraak in.
De installatie van de clamp-on meter neemt ongeveer twee uur in beslag. Aangezien er niet in je installatie wordt ingegrepen, hoeft er niets te worden stilgelegd.

 

VOORBEREIDING

Om de installatie van de clamp-on optimaal te laten verlopen, hoef je weinig te doen. Wij nemen je de zorg zoveel mogelijk uit handen. Het is belangrijk een plaats te kiezen met weinig kans op turbulentie. Zorg dat de leiding goed bereikbaar is en verwijder eventuele isolatie. Dit vergemakkelijkt het proces voor onze service engineer en dus ook voor jou.

 

WAAR LET DE SERVICE ENGINEER OP?

Het is belangrijk dat de clamp-on meter zo geïnstalleerd is dat hij optimaal werkt. Zo ben je verzekerd van de meest accurate meting.
Onze service engineer gaat na wat de meest geschikte plaats is om de meter te installeren. Een gevulde rechte leiding met weinig turbulentie zonder obstructies is hiervoor ideaal. Hij voert alle parameters in in de rekenunit voor een correcte meting en installeert de sensoren op de juiste plaats. Vervolgens controleert de service engineer of het signaal correct binnenkomt.
Wanneer de installatie voltooid is, begint de clamp-on onmiddellijk te meten en te loggen.

 

DE VOORDELEN

Wanneer je via een huurformule een clamp-on meter bij ons aanschaft, is installatie door onze  service engineers inbegrepen. Je kan er dus zeker van zijn dat de meter correct geplaatst is en werkt zoals het hoort. En natuurlijk komen wij deze aan het einde van de huurperiode de meter opnieuw afbouwen.

Moest je tijdens het gebruik of achteraf toch nog vragen hebben, staan wij voor je klaar met onze expertise.

Meer info over het product vind je hier.