Warmtenetwerk Mirom (Roeselare)

Het warmtenetwerk van de verbrandingsoven van Mirom in Roeselare levert warmte aan grootverbruikers en particulieren in de buurt. Ecompany zorgt voor het leeuwendeel aan warmtemeters, alsook de frequente uitlezing van het gehele netwerk via GPRS.

De verbrandingsoven van Mirom is als Waste 2 Energyplant een referentie in Belgiƫ. De restwarmte van de oven wordt via het warmtenet gebracht tot in huiskamers, winkels en appartementen in en rond Roeselare die gekoppeld zijn op het netwerk.

De uitdaging voor Mirom bestaat erin om alle onderstations en alle eindverbruikers correct te meten en (zeer) frequent uit te lezen. Op deze manier houden ze het net nauwlettend in de gaten en kunnen ze snel inspelen op mogelijke anomalieƫn.

Aangezien Mirom reeds jaar en dag klant is bij Ecompany, werden de MULTICAL 402 en 602 energiemeters in dit project hier na verloop van tijd ook aangevuld met hun opvolgers MULTICAL 403 en 603. Dat de initieel geplaatste meters hier stand houden, mag niet verbazen. De ultrasone energiemeters van Kamstrup zijn gekend om hun jarenlange nauwkeurigheid en betrouwbaarheid.

De uitlezing werd origineel gedaan door de software van Kamstrup op de servers van Mirom, maar werd recent vervangen door het EVO platform van Elvaco.