Meerzicht (Knokke-Heist)

Als Belgische distributeur van energiemeters, leverde Ecompany 485 meters van Inepro Metering voor het project Meerzicht.

Meerzicht is een indrukwekkende residentie die de blikvanger is van het project Duinenwater in Knokke-Heist. De residentie is omgeven door de natuur met aan de ene zijde uitzicht op het water en aan de andere zijde uitzicht op een grote binnentuin. Onder deze tuin bevindt zich een ondergrondse parking van 1,6 hectare met 250 garageboxen, 120 staanplaatsen en 190 private bergingen.

Alle garageboxen en bergingen werden voorzien van verlichting en een stopcontact. Op een aanzienlijk aantal staanplaatsen werd op vraag van de opdrachtgever een afsluitbaar stopcontact geplaatst. Op die manier kunnen bewoners hier bijvoorbeeld hun elektrische fiets of hun wagen opladen.
Om het energieverbruik van deze stopcontacten te kunnen monitoren en de kosten te kunnen verdelen, werd er gekozen voor de elektriciteitsmeters van Inepro Metering.

Elektro Deblaere & Co opteerde in samenspraak met Ecompany voor de Smart PRO1 met M-Busuitlezing waarvan de gegevens gecentraliseerd worden via een M-Bus master van Elvaco. Deze monofase meters zijn de perfecte oplossing voor dit project omwille van hun eenvoudige werking en robuustheid.
Met dit systeem kan de bus eenvoudig uitgelezen worden en vervolgens worden op basis van de serienummers de verbruiken aan de juiste eigenaren gelinkt worden door de beheerder van het gebouw.

Francis Missiaen, Bestuurder van Elektro Deblaere & Co kijkt tevreden terug op dit project: “Deze installatie was voor ons een uitdaging. Met een goede voorbereiding en de nodige ondersteuning van Ecompany mogen wij spreken van een geslaagd project.”.

 

Dit project werd gefeatured in het Inepro Ambition Magazine. Je leest de volledige editie hier.

Foto’s © Arcas Architects