Cadix (Antwerpen)

Op ‘Het Eilandje’ in Antwerpen bevindt zich op een prominente positie in de stad bouwblok Cadix A5. Een complex met 200 appartementen en 26 handelsruimtes.
Dit prestigieuze project bestaat uit duurzame gebouwen met minimale milieu-impact, gerealiseerd volgens de BREEAM-normen. Daarom wordt in Cadix met behulp van een warmtepomp de warmte in de bodem gebruikt om de gebouwen te verwarmen op lage temperatuur.

Samen met installateur Future Clima zorgde Ecompany voor de energiemeting en de regeling van de klimaatplafonds in de New York Residence en London Residence.

In elk appartement wordt een zeswegventiel met motor voorzien, uitgelezen op KNX. Daarnaast worden warmte- en koelingcircuits gemeten met de ultrasone energiemeters van Kamstrup. Deze worden overal voorzien, zowel in de appartementen, als op de algemene vertrekken. Per locatie wordt er het beste model gekozen. Op de BEO wordt een elektromagnetische energiemeter geplaatst.

De uitlezing gebeurt op afstand en wordt voor maximaal gebruiksgemak gevisualiseerd voor de eindklant dankzij de oplossing van Zero Friction.